Kreće prvi "Lastin" prigradski bus na gas

Bez autora
Dec 23 2011

Autobus "Laste" sa pogonom na prirodni gas krenuće danas u 10:30 na liniji Beograd - Draževac. Reč je o prvom autobusu u Srbiji kod kojeg je pogonsko gorivo prevedeno sa dizela na prirodni gas, a motor "evro 2" transformisan u klasu motora "evro 5", čime će značajno biti smanjena emisija štetnih gasova - navodi se u saopštenju i dodaje da su to uradili "Lastini" mehaničari. Autobus sa pogonom na prirodni komprimovani gas će saobraćati na prigradskim linijama, od "Lastinog" terminusa Banovo brdo ka Vraniću, Taraišu, Draževcu, kao i na ekspres liniji Autobuska stanica Lasta-Avala-Banovo brdo-Barajevo. Pored tog vozila marke "FAP" sa "mercedesovim" motorom, "Lasta" će do aprila 2012. godine ugraditi uređaje za gas u još 14 autobusa, a jedno od tih vozila je u završnoj fazi i u saobraćaj će biti uključeno oko Božića. Cilj uvođenja autobusa na prirodni gas je smanjenje emisije štetnih izduvnih gasova, odnosno zaštita životne sredine. Takvi autobusi prevoze putnike u gradskom saobraćaju Pariza, Berlina i drugih evropskih metropola.

Kreće prvi "Lastin" prigradski bus na gasAutobus "Laste" sa pogonom na prirodni gas krenuće danas u 10:30 na liniji Beograd - Draževac, saopštilo je to transportno preduzeće.

Reč je o prvom autobusu u Srbiji kod kojeg je pogonsko gorivo prevedeno sa dizela na prirodni gas, a motor "evro 2" transformisan u klasu motora "evro 5", čime će značajno biti smanjena emisija štetnih gasova - navodi se u saopštenju i dodaje da su to uradili "Lastini" mehaničari.

Autobus sa pogonom na prirodni komprimovani gas će saobraćati na prigradskim linijama, od "Lastinog" terminusa Banovo brdo ka Vraniću, Taraišu, Draževcu, kao i na ekspres liniji Autobuska stanica Lasta-Avala-Banovo brdo-Barajevo.

Pored tog vozila marke "FAP" sa "mercedesovim" motorom, "Lasta" će do aprila 2012. godine ugraditi uređaje za gas u još 14 autobusa, a jedno od tih vozila je u završnoj fazi i u saobraćaj će biti uključeno oko Božića.

Cilj uvođenja autobusa na prirodni gas je smanjenje emisije štetnih izduvnih gasova, odnosno zaštita životne sredine. Takvi autobusi prevoze putnike u gradskom saobraćaju Pariza, Berlina i drugih evropskih metropola, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik